OM FIKK Sweden

FIKK Sweden är en ideell organisation som samordnar insatser vid kris eller katastrof. Som ett sätt att hålla vår organisation aktiv inför en kris eller katastrof genomför FIKK Sweden planerade sökinsatser efter försvunna personer. Vi kommer under 2018-2019 skapa samarbete med Frivården för att kunna ta emot klienter som dömts till samhällstjänst. Varje ort får ett fast schema med insatser. Samlingsplatsen är alltid samma plats och samma tid.

Därefter åker vi vidare till aktuell plats för insatsen. I samarbete med Polis så söker vi efter en försvunnen person och fortsätter tills aktuellt område är helt genomsökt. Detta kan pågå under ett helt år. När ärendet är avslutat påbörjar vi insats i ett nytt ärende. Vi har alltid en insatsledare på plats som ansvarar för insatsen. Insatsledarens uppgift är bland annat att registrera och dokumentera närvaron på deltagarna samt att vara kontaktperson för organisationen på plats. En insats kan bedrivas med så lite som 3 deltagare upp till lämpligtvis 200 deltagare. Vid större insatser kan FIKK hantera ännu fler frivilliga.

 

VÅRA INSATSER OCH INFORMATIONSTRÄFFAR

INSATSER

MALMÖ
Lördagar jämna veckor 09:00-17:00
Vi samlas kl. 09:00 för vidare transport till insatsen.
Personer som inte är på plats kl. 09.00 får själva ansvara för vidare transport.
Samlingsplats: Utanför Burger King, Mobilia, Per Albin Hanssonsväg 48, Malmö

BORÅS
Lördagar jämna veckor 09:00-17:00
Vi samlas kl. 09:00 för vidare transport till insatsen.
Personer som inte är på plats kl. 09.00 får själva ansvara för vidare transport.
Samlingsplats: Utanför Mc Donalds, Knalleland, Ålgårdvägen 2, Borås

PATRULL

En patrull består av mellan 3-15 personer, vanligtvis 5 personer.Som frivillig går du tillsammans med din patrull och genomför sökinsats efter Patrulledarens direktiv. Tänk på att klä dig för att vistas i naturen. Stövlar eller kängor är att rekommendera. Även regnkläder om det regnar, riskerar att bli regn eller har regnat dagarna innan. Tänk även på att ta med enklare dryck och tilltugg för energipåfyllning under insatserna.

PATRULLEDARE

Som Patrulledare ansvarar du för de frivilliga som finns i patrullen.
Du ansvarar även för att området blir genomsökt med det söksätt Insatsteamet beslutat.

INSATSTEAM

Insatsteamet får i uppdrag av Insatsledaren att bilda patruller, registrera dessa, tilldela dom sökområden och informera om söksättet som ska genomföras. Man kan även få andra uppdrag i Insatsteamet såsom att ordna med förtäring eller med transport åt patruller som saknar fordon.

Kontaktformulär för samhällsinsats

Körkortsbehörighet